יישומי נחושת בתחום הבריאות
פורסם ע"י Rotem Ezra בתאריך
הנחושת חומר בעל פעילות ביוצידית חזקה, היא חומר החיוני לבריאות האדם.
הנחושת מעורבת בתהליכים פיזיולוגיים ומטבוליים אנושיים רבים כגון חילוף חומרים, מטבוליזם של פחמימות, היווצרות המוגלובין, יצירת כלי דם חדשים, יצירת קישורים בין קולגן פיברונקטין ואלסטין בעור חמצון נוגדי הגנת ובמנגנון.
מקורות מזון רבים כגון אגוזים, בשר ודגנים מכילים נחושת. הספיגה, השליטה על רמות הנחושת והפצתו ברקמות השונות בגוף הם תהליכים יעילים, מבוקרים ומדויקים מאוד בגוף האדם.
נחשבת בטוחה לבני אדם, כפי שהוכיח השימוש הנרחב והממושך של נשים בהתקנים תוך-רחמיים למניעת היריון העשויים מנחושת.
בשל המאפיינים הביוצידים החזקים שלהן, נחושת ותרכובות המבוססות על נחושת נמצאות כעת בשימוש שגרתי במספר תחומים הקשורים לבריאות.
שימוש בתרכובות נחושת במלחמה בזיהומים ובריפוי פצעים
ישנם שימושים חדשים בתחום הבריאות המבוססים על נחושת מתכתית או על מוצרים המכילים גרגרי נחושת מחומצנת. החדרת גרגרי הנחושת המחומצנת לפולימרים שמהם עשוים מוצרי פלסטיק שונים או מוצרי טקסטיל, מתבצעת בשלבים מוקדמים מאוד של הייצור, ללא צורך בשינויים משמעותיים ויקרים בתהליכי הייצור. בסיבי טקסטיל, לדוגמה, הנחושת החמצנית מעורבבת עם הפולימר לפני יצירת הסיב, על מנת להחדיר את החומר לכל נפח הסיב ולא רק לשטח הפנים שלו, כפי שניתן לראות בצילום של חתך רוחב של הסיב באיור 2. פעולה זו מבטיחה קיום של גרגרי נחושת בכל הסיב, ולכן גם אם הסיב נשחק במהלך השימוש והכביסה - תמיד יהיו גרגרי נחושת על פני השטח של הסיב. הוחלט Cu2 ולא בנחושת גפרתית עקב היותו חומר קשה- על שימוש ב-O תמס, להבדיל מנחושת גפרתית שהיא בעלת מסיסות גבוהה במים. לעבור למאמר...
שתף את הפוסט
- תגיות: MEDICAL & HEALTH, SCIENTIFIC JOURNALS